Piet Bakker nieuwe lector Crossmedia Content: Massamedia en Digitalisering

hu.pngDr. Piet Bakker start 1 september 2007 als lector Crossmedia Content: Massamedia en Digitalisering aan Hogeschool Utrecht. Het lectoraat maakt deel uit van een groter lectoraatsprogramma op het gebied van crossmedia content.
Piet Bakker is naast Ad van Liempt, Pieter Broertjes en Harry van Vliet de vierde lector in dit programma van het Kenniscentrum Communicatie & Journalistiek.

Bakker studeerde politicologie en is gepromoveerd in de communicatiewetenschap. Hij werkte lange tijd als universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam. Ook was hij docent aan de School voor Journalistiek van Hogeschool Utrecht. Als journalist publiceerde hij onder andere in Haagse Post, Trouw en het Noordhollands Dagblad. Hij was lid van verscheidene adviescommissies op het terrein van de media.
Recente publicaties zijn Driekwart eeuw omroepbeleid (2006) en Measuring Newspaper Innovation (2007, samen met M. Duijvenbode).

Piet Bakker spreekt binnenkort op de 10e World Editor & Marketeer Conference and Expo, over concurrentie tussen gratis en betaalde dagbladen. Meer informatie.

Piet Bakker houdt zijn eigen weblog bij over de ontwikkelingen op het gebied van gratis dagbladen.

1 reactie

  1. roland van veen op 24 september 2007 om 18:15

    Ik ben echt heel benieuwd wat wij, studenten, van hem gaan merken. Waar zijn de studiegroepen?

    Of komen er dit jaar weer alleen slecht bezochte mediacafe’s?