Steeds meer on-line tools beschikbaar

Het is bijna niet meer bij te houden, maar het aantal (vooral ook gratis) on-line tools, is de nieuwste trend in software via het web.

Een alleraardigst voorbeeld om snel even een schetsje te maken van een ideetjes, zelfs met gesproken tekst, is afkomstig van Sketchcast. Niets anders dan de directe vergelijking met een whiteboard, waar je met een aantal mensen omheen je ideetjes optekent en ze toelicht. Dat scheelt aardig wat in tijd om je hele verhaal te schrijven als blog. Maar goed, enige behendigheid is wel nodig. Zo is een muis minder geschikt dan een tablet met pen. Maar voor degenen die veel ideetjes moet uitwisselen met anderen, loont die paar tientjes wel.

Hieronder mijn eerste poging (tja, stelt niet veel voor, maar het geeft wel de potentiële mogelijkheden weer):