WordPress 3.1 na 4 Release Candidates nu beschikbaar

Het heeft wat ‘voeten in de aarde’ gehad, de 3.1 release van het populairste web-CMS WordPress. Maar liefst 4 RC’s waren nodig om de uiteindelijke versie vandaag beschikbaar te stellen.

• Download counter ’telt’ op volle toeren


Screen shot 2011 02 23 at 18 08 51Binnen enkele minuten waren al ruim 30.000 exemplaren gedownload. Ik test de 3.1 versie al vanaf de eerste beta’s en ben zeer enthousiast over de nieuwe admin-bar, die bij een inlog een heel makkelijke ‘switch’ maakt tussen ‘user-mode’ en ‘admin-mode’.

De (r)evolutie zit bij 3.1 meer onder de motorkap. De stabiliteit – die al aanzienlijk was – is alleen maar toegenomen en veel kleine efficiency maatregelen maken het voor zowel gebruiker, auteur als beheerder stukken makkelijker om het WordPress om te gaan.
De plannen voor 3.2 liegen er niet om, de integratie met forumsoftware BBPress staan op de rit. Of iedereen deze integratie zal omarmen is een vraag waard. Ik zal het in ieder geval wel gaan gebruiken.