Rol KPN binnen DAG ter discussie

kpn.pngHet is al langere tijd onduidelijk waar KPN nu precies voor staat. Is het een telecom bedrijf, een ICT bedrijf, een uitgever, een zender of ‘all of the above’?

Plotseling lijkt KPN na de overname van met name Pink Roccade / Getronics, zich te herbezien op de positie van KNP Media. Door Pink in huis te halen heeft KPN PCM als klant binnegehaald. Pink is de huisleverancier van alle ICT diensten binnen PCM. De rol die KPN binnen DAG heeft met PCM als partner, lijkt nu ter discussie te staan. Op Emerce staat dat KPN deze joint-venture nu weer wil ontvlechten.

Ook staat de rol van Planet.nl ter discussie. Allereerst werd de redactie al behoorlijk gesaneerd, gezien de nieuwe nieuwslevering vanaf DAG. Planet zou voor PCM van betekenis kunnen zijn, als zij zich vooral op content zou kunnen concentreren en dus als merk voor internettoegang zou verdwijnen. Die rol zou makkelijk bij dochter XS4All vervuld kunnen worden.

Of KPN zich nu geheel terugtrekt uit alle directe media activiteiten, is nog niet duidelijk, maar dat het bedrijf voor de zoveelste keer de strategie gaat aanpassen, is onvermijdelijk.