CMBO Eindejaarsbijeenkomst in Museum voor Communicatie

LUIT & VAN TEESELING over Media 2.0

luittees.pngOp 13 december sluiten CMBO en de IDP Groep hun activiteiten voor 2007 af tijdens de inmiddels traditionele Eindejaarsbijeenkomst.
In de passende omgeving van het Museum voor Communicatie in Den Haag gaan Peter Luit en Peter van Teeseling de ‘concurrentie’ aan met Pauw&Witteman door met een aantal gasten in te gaan op het thema Media 2.0.

Met het samenvoegen van de CMBO- en IDP-activiteiten is dit jaar een aanzet gegeven tot een verdere verbreding van de media-interessegebieden binnen de vereniging. Zowel de Cafes als de Special Interest Groups (voorheen IDP-werkgroepen) werden goed bezocht. In 2007 stonden vooral de ontwikkelingen rondom crossmedia centraal.

Komend jaar zullen veel van de gedane voorspellingen uitkomen en zal de 2.0 hype, die nu vooral door de webwereld raast, in alle mediasegmenten voelbaar zijn. De toevoeging 2.0 staat voor alle media-uitingen waarbij de interactie met en de participatie door de gebruiker een belangrijke rol speelt. Zo zal ook Print 2.0 haar vleugels uitslaan, met nieuwe printtoepassingen waarbij Web 2.0 een belangrijke rol kan spelen, van concept en creatie tot en met productieaansturing en distributie. Luit&Teeseling zullen het speelveld voor het komende jaar in kaart brengen vanuit de formule:

                   Media 2.0 = Print 2.0 + Web 2.0 + RTV 2.0

Kom naar deze dynamische eindejaarsbijeenkomst, die voldoende gelegenheid geeft tot netwerken en inspireer elkaar voor een nieuw 2.0 jaar in 2008!

Programma

15:30: Ontvangst

16:00: CMBO 2007/2008. Peter Luit presenteert in vogelvlucht de belangrijkste resultaten van de veranderingen binnen de kennisvereniging CMBO gedurende het afgelopen jaar. Zowel inhoudelijk als beleidsmatig staat de vereniging voor vele uitdagingen. Samenwerking met andere aanpalende verenigingen stond in 2007 al volop in de belangstelling. De activiteiten met XPLOR zijn succesvol gebleken, maar ook de opvolger van de IDP werkgroepen, de zogenaamde Special Interest Groups doen het goed. Luister naar de resultaten en de plannen voor het komende jaar.

16:20: Peter van Teeseling schetst het landschap van de totale mediawereld. Mediakanalen en -processen staan centraal in zijn jaaroverzicht 2007 en zijn visie voor het komende jaar. De mediasector staat in zijn geheel voor grote uitdagingen. Businessmodellen worden opnieuw uitgevonden. De relatie tussen de mediakanalen staat onder voortdurende spanning bij onze opdrachtgevers. Web 2.0 deed zijn intrede. Waar blijft Print 2.0? Luister naar een inspirerende opsomming van kansen en mogelijkheden. 2.0 ook in uw bedrijf!

16:40: Pauze

17:00: LUIT & VAN TEESELING. Laat u inspireren in de bekende Pauw&Witteman setting. Peter en Peter praten met o.a. Menno Mooij, Richard van Hoorn en Erwin Koerts over de Media 2.0 beweging. Printmedia en Crossmedia als uitdaging voor u in 2008! Waar op te letten, wat te doen, hoe in te spelen op veranderingen. De spreektafel zal worden aangevuld door gasten uit de aanwezige deelnemers. Bestuur, specialisten en dagelijkse doeners vormen het decor van de eindsprint 2007. Doe mee, stel uw vragen, wees kritisch en bouw samen met ons aan een succesvol 2008.

18:00: Afsluiting en borrel.

Voor iedereen bestaat er vanzelfsprekend de gelegenheid om voorafgaand aan de bijeenkomst de expositie in het Museum voor Communicatie te bekijken.

Let op: CMBO-leden zijn voorafgaand aan de bijeenkomst welkom op de Algemene Vergadering, die om 14:30 uur begint.

Aanmelden: via eindejaar@cmbo.nl (ook voor informatie) t/m 10 december. U ontvangt per email een bevestiging. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk.

Websites:
www.cmbo.nl
www.idpgroep.nl
www.muscom.nl