2008 van start

Inmiddels is iedereen alweer volop aan het werk. De weken die achter ons liggen, gaven ons de tijd voor reflectie op het afgelopen jaar. Maar vooral ook rust. Heerlijk om eens geen RSS feeds te moeten lezen, blogs te moeten schrijven of lidmaatschappen van sociale netwerken te updaten. Zelfs Twitter had heel wat minder verkeer van mijn zijde te verwerken. Lekker hoor, dat gewone leven 1.0.

Wat gaat 2008 daarmee doen? Gaan we gewoon door en was die reflectie gewoon even een momentje van rust? Dus pakken we dezelfde drukte weer op? Is de economie voor media 2.0 echt booming, zodat we er allemaal bovenop moeten zitten?

ik weet het niet. Sociale- en mobiele media mogelijkheden steken als busswords de kop op. Maar ligt de betekenis van sociaal niet veel dichter bij de ziel van de mens, dan in de middelen die hij/zij gebruikt om de ziel bloot te geven?

Het was heerlijk om in de afgelopen weken gewoon lekker te zitten luieren met wat boeken en tijdscriften en onder genot van een goed glas wijn lekker te zitten kletsen met familie en vrienden. Allemaal 1.0 dingen, die mij in die weken het 2.0 geweld even deden vergeten.

En ja, dan al die voorspellingen. Wat wordt hot in 2008? Ik heb echt geen idee. Die vraag wordt mij ook steeds vaker gesteld en de vragenstellers worden al ongeduldig als ik ook maar enige aarzeling vertoon in het antwoord dat ik op dat moment weer sta te bedenken.

Misschien verwacht ook u als lezer nu wel van mij een voorspelling over het media landschap dit jaar. Ik ga me er niet aan wagen. Ik zou hooguit wat open deuren intrappen. En dat heeft geen nut. Wat ik nog wel kwijt wil, is dat ik wel denk dat we het 2.0 sausje in 2008 langzaam maar zeker gaat kwijtraken. Media 2.0 als optelsom van print 2.0, web 2.0 en RTV 2.0 gaat net zoals crossmedia in 2007, gewoon plaatsvinden. Eind dit jaar vinden we dat niet meer bijzonder.

Maar ook dan hoop ik weer van twee heerlijke weken te genieten en ook dan pas weer in begin januari met volle energie al die digitale tooltjes weer te gaan bespelen. Net zoals nu.