Soms kom je wat leuks tegen…..

varasoftware.jpgAls gemiddelde gebruiker van Twitter, kom je soms leuke dingen tegen die door anderen gepost worden. ‘Koning’ twitteraar Erwin Blom, liet vanochtend even weten dat hij enthousiast was over Screenflow. Ik meteen op zoek naar de ontwikkelaar. En zo ontdekte ik het bedrijf Varasoftware (nee, heeft niets met de Vara te maken), welke heel aardige AV applicaties maakt voor de op Mac tegen zeer betaalbare prijzen.

screenflow.pngScreenflow is een ‘opname’ applicatie van alles wat je je maar op de Mac kunt voorstellen. Uitstekend geschikt voor het ontwikkelen van trainingen, waarbij audio, video en de beeldscherminhoud in één filmpje kunnen worden gecombineerd, met export mogelijkheid naar QuickTime. Een trial overtuigt je vrijwel onmiddellijk.

videocue.pngEen andere aardige applicatie is Videocue Pro, een soort ‘nieuwslezers’ applicaties, waarbij tekst en video animaties worden gecombineerd met je eigen presentaties (met de hulp van een tekst tijdslijn).