Push technologie in iPhone: wie houdt het tegen?

Met de komst van OS 2.2 voor de iPhone werd de al langer verwachte push notification niet ingevuld. Wat zouden de redenen zijn waarom deze zeer gewenste feature nog niet aanwezig is?

Het kan niet waar zijn dat dit een hoofdbreker is voor de programmeurs bij Apple. In een beta release van 2.1 werd al over push notification gesproken, maar verdween bij de komst van 2.1.
Push notification heeft voor de gebruiker enorme voordelen. Zie het als een sms-piepje wanneer een bericht is binnengekomen. Als je dit eenvoudige voorbeeld doortrekt naar bijvoorbeeld chat applicaties of IP telefonie applicaties, dan zou je kunnen verwachten dat vooral de telco’s hiermee niet blij zullen zijn.
Daarmee zou namelijk sms volledig overbodig worden. Push notification moet namelijk in de achergrond van het OS functioneren. Een chat applicatie hoeft dus niet constant open te staan om een notificatie te kunnen ontvangen, net zoals bij sms nu.
Ook voor IP telefonie, zou dit voor telco’s onplezierig zijn, je krijgt als gebruiker immers een gewoon oproepsignaal, waarmee je dan het gesprek kunt opnemen. Weg abonnementsvormen voor gewone telefonie.

Dus of Apple zich nu laat beïnvloeden door de grote telco’s is de hamvraag. Want technologisch gezien zou het allang al hebben kunnen functioneren.