CMBO organiseert werkseminar: Aan de slag met JDF

JDF (Job Definition Format) is een uitwisselformaat waarmee alle informatie over een grafische order overal en voor alle betrokkenen beschikbaar is. Het is een onmisbare schakel in het automatiseren en aan elkaar knopen van de verschillende stappen in het grafische productieproces.

Geen wonder dat er bij grafische bedrijven steeds behoefte is aan kennis over JDF en over de implementatie daarvan. Tegelijkertijd dringt het besef door dat JDF meer is dan een technische oplossing en dat de invoering daarvan gevolgen heeft voor de hele bedrijfsvoering.

cmbo.jpgOm aan de behoefte aan kennis tegemoet te komen organiseert CMBO in de maand april drie keer het werkseminar Aan de slag met JDF. Tijdens dit werkseminar kunnen managers van grafische bedrijven zich voorbereiden op de implementatie van JDF in het eigen bedrijf.

Het werkseminar wordt gegeven door Richard van Hoorn en Peter Luit, die beiden regelmatig over dit onderwerp publiceren. Richard van Hoorn gaat vooral in op alle mogelijke aspecten rondom businesscases, met praktische rekenvoorbeelden. Peter Luit behandelt een concept bouwplan voor het functioneel ontwerp. De opzet van het werkseminar is praktisch en interactief: de inleidingen van Luit en Van Hoorn worden afgewisseld met het zelf uitwerken van opdrachten.

Na het volgen van dit werkseminar zijn de deelnemers geinformeerd over de veranderingsprocessen die hen als gevolg van JDF te wachten staan en beschikken zij over praktische handvatten om met de voorbereiding van JDF-implementatie in het eigen bedrijf te starten.

Het werkseminar Aan de slag met JDF wordt gegeven op de volgende data en locaties:

Woensdag 9 april van 9.30 tot 17.00 uur: Fontaine Royale – Amstelveen;
Woensdag 16 april van 9.30 tot 17.00 uur: De Koperen Hoogte – Zwolle;
Woensdag 23 april van 9.30 tot 17.00 uur: NH Hotel – Best.

De kosten voor deelname aan het werkseminar bedragen EUR 495,- ex. BTW per persoon. Leden van CMBO, IDP en KVGO krijgen korting en betalen EUR 395,- ex. BTW per persoon. De tweede deelnemer van hetzelfde bedrijf betaalt EUR 295,- ex. BTW.

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk een week voor het seminar van het uw keuze door middel van een e-mail aan jdf@cmbo.nl, onder vermelding van datum en locatie. Haast u, want het aantal plaatsen per locatie is beperkt. U ontvangt een bevestiging en een routebeschrijving per e-mail.