Vlucht gemist door MacBook Air

De MacBook Air van Apple is zo dun dat het gewoon geen computer kan zijn. Althans, dat dacht het beveiligingspersoneel op een Amerikaanse luchthaven, schrijft lifestylemagazine Bright.nl.

Toen de Amerikaans programmeur Michael Nygard door de beveiliging wilde om zijn vlucht te halen, werd de band van de röntgenmachine stopgezet toen zijn MacBook Air op het scherm verscheen. Zoiets hadden ze nog nooit gezien.

macbookair.jpgNygard werd apart genomen en hij hoorde het beveiligingspersoneel onderling praten: ,,Er zit geen harde schijf in en hij heeft geen poorten.” Na een hoop consternatie kwam er een jonge medewerker bij die zijn collega’s met enige moeite kon overtuigen dat het een echte laptop was, met een flashdrive als harde schijf. Ondertussen had Nygard zijn vlucht gemist.

Terwijl hij wegliep om een nieuwe vlucht te boeken hoorde hij één van beveiligingsmensen nog zeggen: ,,Het is een MacBook Air.”

4 reacties

 1. Jack op 13 maart 2008 om 11:12

  Geloof je het ook niet? Net als het bericht dat een MacBook Air in de prullenmand was verdwenen omdat-ie zo dun was? Marketingbuzz van Apple. 2. Peter Luit op 13 maart 2008 om 21:33

  Ja, zou kunnen, nog niet echt aan gedacht. Maar dat zou wel een ommezwaai in de marketing van Apple betekenen. Dus ik geloof die insteek niet helemaal….. Maar ja Amerikanen kunnen soms rare sprongen maken. Ik zal het in de gaten houden. 3. Jack op 14 maart 2008 om 16:36

  Misschien niet van Apple, maar van mensen die interessant willen doen, kan ook. 4. Frans op 14 maart 2008 om 18:07

  Het is een leuk verhaaltje, maar een beetje ongeloofwaardig. Ik denk dat het geen 5 miniuten heeft kunnen duren om de TSA te overtuigen dat het een echte Mac is. Zet ‘m aan, geef een demo, and off you go…!! Maar wel een leuk verhaal als je het echt wilt geloven!!