Adobe Photoshop Express van start

Er werd al lange tijd over gesproken. Photoshop zou een on-line versie gaan krijgen onder de naam ‘Express’ Inmiddels is de on-line applicatie in beta. Geïnteresseerden kunnen een account aanmaken en meteen aan de slag.

photoshopexpress.pngExpress is Adobe’s eerste echte volledige on-line applicatie. Hoe Adobe uiteindelijk on-line business modellen gaat ontwikkelen, is nog onbekend. Gebruikers krijgen nu gratis 2GB als on-line opslag voor beelden, die overigens via een ‘eigen’ URL bekeken kunnen worden door anderen. Daardoor begeeft Express zich een beetje op het terrein van Flickr, alhoewel geen sprake is van een ‘sociale netwerk toepassing’.

Express is niet een volledige on-line versie van de bekende desktop applicatie. De uit te voeren bewerkingen zijn eigenlijk bedoeld voor de amateur, die zijn foto’s een beetje wil opknappen voor publicatie op het web. Uitsnede veranderen, contrast aanpassen, rode ogen verwijderen en meer van dit soort primaire functies, zitten in de toolbox van Express.

Daarnaast beschikt Express over een 0n-line diashow mogelijkheid en kunnen foto’s worden geëxporteerd naar FaceBook, Picasa en Photobucket. Yahoos Flickr wordt niet genoemd.

De bèta is gratis en in principe alleen beschikbaar voor mensen die verklaren in de VS te wonen, wat Adobe klaarblijkelijk niet controleert.