Adobe lanceert acrobat.com samen met Acrobat 9

acrobatcom.pngAdobe zet de on-line versies van een aantal populaire applicaties voort. Na on-line Photoshop komt nu ook Acrobat on-line.

Acrobat 9 heeft nu de volledige Flash integratie, waardoor PDF weer een stap verder is in de richting van een universele datacontainer voor zeer uiteenlopende media componenten.
De on-line versie van Acrobat gaat 9,99 dollar per maand kosten of 99,99 dollar voor een heel jaar. Natuurlijk blijft ook de complete off-line applicatie beschikbaar. Adobe kan op deze mAnier een stuk marketing onderzoek verrichten om de verschillende business modellen van software verkoop te testen.

Acrobat.com biedt naast het maken van PDF bestanden nog een aantal applicaties aan, die sterk lijken op Google Docs, Docstoc (het YouTube voor documenten – leuk om er eens te gaan kijken en Scribd. De user interface is fraai te noemen en biedt vrijwel alle mogelijkheden van hetgeen momenteel verwacht mag worden van on-line editting en sharing applicaties.