Gerucht: Acrobat 9 niet meer als ‘Standard’ uitvoering voor de Mac

adobe.jpegVolgens verschillende geruchten zal Adobe de volgende versie van Acrobat komende zomer alleen maar als ‘Professional’ versie op de markt brengen voor het Apple platform.

De ‘Standard’ uitvoering zal worden uitgebreid met verschillende formulier functies, die dus volgens insiders alleen nog beschikbaar zal zijn voor het Windows platform.
Een dergelijke beslissing kan twee dingen betekenen. Ten eerste zou Adobe hebben kunnen vaststellen dat Mac gebruikers allen professionals zijn en dus niets zouden hebben aan uitgeklede ‘Standard’ versies. Met de aankoop van CSx combinatiepaketten wordt immers altijd al de ‘Pro’ versie van Acrobat geleverd.

Anderzijds zou je een dergelijk signaal ook negatief kunnen opvatten. Met het laten vervallen van producten voor het Mac platform, zou ook een signaal naar de markt kunnen worden afgegegeven ten voordele van het Windows platform. Welke signaal dat dan zou moeten zijn, is echter nog niet duidelijk.