Fring voor Skype, Twitter, MSN, AIM, Yahoo, Google Talk en meer…..

fring.pngIk ben voorlopig nog niet uit geëxperimenteerd met de Nokia N95. Vandaag een nieuwe applicatie geïnstalleerd, Fring. Een leuke applicatie om met alle mogelijke on-line netwerken te communiceren.

Het downloaden, installeren en configureren is kinderlijk eenvoudig. In een paar minuten heb je al je on-line accounts beschikbaar en is communiceren kinderspel.

Fring is ook beschikbaar voor de iPhone. Peter van Teeseling was me dus een stapje voor, hij had het al een uurtje eerder op zijn iPhone.

Nu lijkt dit een ‘speeltje’, maar als je wat langer nadenkt, dan kan je tot geen enkele andere conclusie komen, dat dit soort applicaties uiteindelijk SMS en misschien zelfs e-mail op de mobiele telefoon gaan vervangen. Door de zogenaamde flat-rate internet abonnementen is het aannemelijk dat steeds vaker mobiele apparaten 24/7 on-line zullen zijn en dat directe berichten op IP basis effectiever zullen blijken dan relatief dure SMS berichten en/of e-mail.

Zie tevens berichtgeving in Emerce.