AD Nieuwsmedia waarschijnlijk ’terug’ naar PCM Uitgevers

ad.gifWegener wil uit AD Nieuwsmedia stappen. Het bedrijf is in gesprek met PCM Uitgevers, waar voorheen het AD volledig toe behoorde. Al eerder spraken de twee bedrijven met elkaar, maar juist toen wilde PCM van AD Nieuwsmedia af.

Kennelijk zijn de huidige gesprekken inmiddels al in een verder gevorderd stadium. Immers de ondernemingsraden is om advies gevraagd en ook zijn SER en NMA ingelicht.

AD Nieuwsmedia werd enige jaren geleden opgebouwd vanuit het bestaande AD (PCM), gecombineerd met een aantal lokale titels van beide uitgevers. Een doorslaand succes is die formule nooit geworden. De beide uitgevers drukten de verschillende katernen in twee drukkerijen, bij PCM in Rotterdam en bij Wegener in Den Haag. Als AD Nieuwsmedia volledig in handen komt van PCM, dan is het de vraag of de drukpersen in Den Haag bij Wegener met andere opdrachten kunnen worden gevuld, of dat de drukkerij in Den Haag wordt overgenomen binnen de deal.

Hoogstwaarschijnlijk is het aandeelhouder Mecom, die de stekker uit de bestaande samenwerking heeft getrokken vanwege de te matige resultaten.