RSDB in eerste half jaar in rode cijfers

RSDB boekt over het eerste halfjaar van 2008 een nettoverlies van 1,4 miljoen euro. Vorig jaar werd in diezelfde periode nog een winst genoteerd van 3,2 miljoen euro.

Het bedrijf zegt vooral de gestegen prijzen van grondstoffen en energie niet voldoende door te kunnen berkenenen aan haar opdrachtgevers. In het verlengde van de vandaag in diverse media geconstateerde stagnering in media uitgaven zal ook RSDB het komende halfjaar de gevolgen ondervinden.

De omzet over het het eerste half jaar was 205,3 miljoen euro, vergeleken met 219,8 miljoen euro vorig jaar in dezelfde periode. In de huidige omstandigheden komt de overname door investeringsmaatschappij Hombergh/De Pundert Group (HHBV) op een belangrijk moment, aldus RSDB. HHBV is volgens RSDB van plan een Europese drukkerijgroep op te zetten. De beoogde consolidatiestap moet bijdragen aan een verbetering van de verhoudingen tussen vraag en aanbod in de industrie.