RSDB verschaft duidelijkheid over overname

Drukkerijgroep RSDB wordt naar alle waarschijnlijkheid overgenomen door de Nederlandse investeringsmaatschappij Hombergh/De Pundert Group. Gisteren maakte RSDB bekend dat de overname zal gaan plaatsvinden tegen een indicatieve prijs van 40 euro.

Al vanaf maart voerde RSDB ‘constructieve gesprekken’ met een investeerder over een openbaar bod op alle gewone aandelen RSDB. Ook de prijs van 40 euro werd toen al genoemd.

HHBV wil in één keer ook Quebecor World overnemen, welke RSDB reeds eerder zelf van plan was over te nemen. Die mogelijke deal werd toendertijd door de aandeelhouders afgeblazen door een volgens hen te hoge prijs. RSDB zou 234 miljoen hebben willen betalen.

Het aandeel RSDB schoot vlak nadat het nieuws bekend werd met 10,1% omhoog tot euro 38,00.