CS4 introductie – crossmediale ketenintegratie

Vandaag is CS4 wereldwijd geïntroduceerd. Met een bijna onnatuurlijke Amerikaanse praatsnelheid werden de verschillende producten in vogelvlucht gepresenteerd.

Met wat meer rust, zijn de details wat beter te bekijken bij Adobe TV. Kern van CS4 is de vergaande onderlinge samenwerking tussen de verschillende applicaties. Daarnaast zijn sommige applicaties, waaronder Photoshop, enorm verbeterd voor wat betreft performance. Heel veel code is herschreven en dat is in de gehele CS4 Suite goed te merken.

De crossmediale ambities liegen er niet om, vanuit vrijwel elke applicatie is er wel iets te exporteren naar een andere. Of dat nu ook allemaal daadwerkelijk in de praktijk gaat gebeuren, is natuurlijk wel een vraag waard. Maar Adobe heeft er in ieder geval alles aan gedaan om vanuit de applicaties een volledige keten-integratie mogelijk te maken door alle mediakanalen heen. En dat is knap.