Introductie Google’s SmartPhone G1

Pas begin 2009 zal de Nederlandse consument de G1 kunnen kopen via T-Mobile. De telecom provider lijkt daarmee het voortouw te nemen op de verkoop van innovatieve toestellen. KPN heeft kennelijk het nakijken.

G1.jpgHet toestel is gemaakt door HTC. In de US zal het toestel ook pas vanaf 22 oktober te koop zijn, ondanks de persconferentie van vandaag, waar het toestel al werkend werd gepresenteerd.

Engeland volgt begin november en andere EU-landen pas in het eerste kwartaal van 2009. De telefoon kan meerdere applicaties tegelijk draaien, waar je tussen kan schakelen. Muziek kopen kan direct via de Amazon MP3-applicatie. Het homescherm is aan te passen via drag & drop. Amerikanen kunnen de G1 kopen voor 179 dollar met een onbeperkt mobiel abonnement voor 35 dollar per maand. We wachten op de reacties van andere fabrikanten. Of Apple zich druk gaat maken over de G1 is nog maar de vraag. De G1 heeft een weinig innovatief uiterlijk, en dat is voor de meeste iPhone kopers toch doorslaggevend geweest in hun aankoop impuls.