iPhone als e-reader?

stanza.pngDe laatste weken zijn er volop bewegingen in het e-book speelveld. Veel van de nu nog beschikbare apparaten zijn log, vaak te groot en te zwaar en vooral nog te duur.

Dat de iPhone en wellicht ook soortgelijke smartphones bruikbaar zouden zijn als e-reader, was wel te raden. Het kon dus niet uitblijven dat er een ‘stukkie’ software gemaakt zou gaan worden om je favoriete boeken op de iPhone te lezen.

Lexcycle uit Portland is de ontwikkelaar van Stanza, een e-reader applicatie voor Mac, Windows, iPhone en Amazon Kindle. Volgens de ontwikkelaars is de (gratis!) applicatie al 200.000 keer gedownload in de eerste zes weken. Volgens de cijfers van Amazone worden momenteel rond de 40.000 Kindle’s per maand verkocht.

Met Stanza zijn ook on-line e-books te downloaden, hetgeen nu al op grote schaal gebeurt. Getallen die duizelingwekkend zijn en de boekenbranche op haar grondvesten zou kunnen laten schudden. Lexcycle beweert dat er inmiddels 20.000 (gratis!) boeken per dag worden gedownload.