Zou een open-source MIS voor media productie bedrijven haalbaar zijn?

opensource.jpegVanochtend heb ik via LinkedIn zo een klein 150 contacten gevraagd of een open-source MIS voor media productie bedrijven haalbaar zou zijn.

Die gedachte speelt bij mij al wat langer door mijn hoofd. Nog steeds kom ik zeer gebrekkige administratieve omgevingen tegen, die geen enkele koppeling hebben met administratie en/of project management omgevingen, laat staan een goed bruikbare web-ontsluiting.
Dit verschijnsel doet zich voor over het gehele media speelveld, dus van print, via web tot en met AV producties.

Er zijn veel, heel veel, open-source initiatieven die zeer succesvol zijn, dankzij de inzet van vele professionals, die tijd, energie en vooral kennis en kunde in een dergelijk project kunnen en willen steken.
Doordat ik de gedachte heb, dat zoiets mogelijkerwijs ook in de media branche zou kunnen plaatsvinden, heb ik de vraag op LinkedIn geplaatst, puur ter inventarisatie van mogelijke gedachten die al dan niet bij anderen leven.

Dus ik ben zeer benieuwd naar alle mogelijke reacties en ik houd hier de resultaten bij. Reageer dus ook op deze plek, elk commentaar wordt gewaardeerd.

Wie wil mee doen aan het bouwen van deze mindmap? Stuur je e-mail adres naar peter@luit.nl.