Apple verkocht tot nu toe bijna 10 miljoen iPhones

Apple blijkt de ambitieuze doelstelling om tegen het einde van dit jaar 10 miljoen iPhone toestellen verkocht te hebben, te gaan halen. Dat laat het Mac Observer Apple Finance Board weten na een onderzoek naar het aantal verkochte toestellen.

Volgens schattingen aan de hand van de zogenaamde IMEI nummers, zijn er van de iPhone 3G tot en met afgelopen juli ca. 9 miljoen exemplaren geproduceerd. Natuurlijk ligt de productie altijd hoger dan het werkelijk verkochte aantal. Voorraden en defecten zijn in het onderzoek niet meegenomen. Maar samen met de eerste generatie iPhones, waarvan er ruim 2,4 miljoen zijn geproduceerd, heeft Apple zijn doelstelling om tegen het einde van dit jaar 10 miljoen toestellen te verkopen, in ieder geval al gehaald.