Samsung zegt eerste miljoen Galaxy Tabs in 2 maanden te hebben verkocht

tab.jpegTerwijl iedereen in het mobiele segment verwachtte dat de winkels tegen Kerst vol zouden liggen met iPad concurrenten, blijkt eigenlijk alleen Samsung het grote publiek te bereiken. Ook in ons land wordt via verschillende kanalen reclame gemaakt voor de 7″ tablet.

• Galaxy S smartphone al 10 miljoen keer verkocht
• Tab ‘gratis’ bij data abonnementen vanaf ca. 30-40 euro per maand

1 miljoen exemplaren in twee maanden in zeker niet slecht te noemen. Velen zeggen de Galaxy Tab nogal prijzig te vinden, maar kennelijk weerhoudt dat de early adopters niet van het kopen van één van de eerste Android tablets.

Apple verkocht de eerste miljoen iPads in 28 dagen. Jobs zal zeker teleurgesteld zijn in het succes van de 7″ tablet van Samsung. Nog niet zo lang geleden zei hij niets te zien in een 7″ iPad. hij noemde ze ’tweeners’: ’too big to compete with a smartphone and too small to compete with the iPad’.
Hij ging zelfs verder door te stellen dat het 7″ segment op voorhand een DOA (Dead On Arrival) zou zijn. Hij blijkt zich te vergissen.