Apple beter dan verwachtingen van analisten

apple.jpegApple heeft het in het afgelopen kwartaal aanzienlijk beter gedaan dan analisten hadden verwacht. Met een omzet van bijna 10 miljard dollar en een winst van bijna 1,7 miljard dollar waren ‘vriend en vijand’ van het eigenzinnige bedrijf over het algemeen verrast.

Apple verkocht ruim 3 miljoen computers, een toename van maar liefst 17% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Er gingen weliswaar ruim 10 miljoen iPods over de toonbank, maar dit product leverde 8% in ten opzichte van vorig jaar. Daarentegen deed de nieuwe iPhone 3GS het uitzonderlijk goed. Met 7,4 miljoen verkochte exemplaren deed dit toestel het 7% beter dan het oudere model vorig jaar.

Vandaag is de AppleStore enige tijd dicht. Dat is meestal het teken dat er nieuwe producten gaan verschijnen. Toch zijn er geen specifieke verwachtingen. Het is vrijwel zeker dat Apple voorlopig nog niet verschijnt met een iTablet achtig product. Tussentijdse wijzigingen in de AppleStore betekenen doorgaans upgrades van bestaande producten.

1 reactie

  1. Sipke op 20 oktober 2009 om 19:17

    Heel leuk en fijn voor Apple, dat ze het ze goed doen.
    En dus druk hebben!

    Want zodra je dus een MacPro koopt die wat zwaarder is dan het basis: huis, tuin en keuken model is de levertijd opeens 4 (!) weken.

    En dat is “zwaar” minder leuk…