Weekbladpers aast ook op PCM

PCM lijkt aantrekkelijker te zijn dan aanvankelijk werd verondersteld. Waren de overname gesprekken omtrent het AD met zowel PCM als Wegener moeizaam, nu lijkt naast de Belgische Persgroep (al eigenaar van het Parool) ook de Weekbladpers Groep (WPG) interesse te hebben in PCM.

weekbladpers.pngWeekbladpers Groep (WPG) is boeken- en tijdschriften uitgever in Amsterdam, onder andere bekend van Vrij Nederland, OpZij en Psychologie Magazine.

Directeur Christian van Thillo van het Belgische mediabedrijf De Persgroep, was deze week in Amsterdam om samen met PCM topman Bert Groenewegen te praten met redactie- en ondernemingsraden van het concern. De NRC redactie regaeerde op een uitspraak van van Thillo dat er volgens hem geen plaats zou zijn voor twee gelijkwaardige kwaliteitstitels. Hij doelde op de combinatie NRC/NRC.next en de Volkskrant. NRC reageerde meteen met de wens na de eventuele verkoop aan de Persgroep liever meteen doorverkocht te worden.

PCM is nu voor 90 procent in handen van Stichting Democratie en Media (SDM). Ruim 7 procent is in het bezit van de Stichting de Volkskrant, het overige deel is in handen van Stichting De Christelijke Pers.
De stichtingsconstructie is de enige overeenkomst met de Weekbladpers Groep. Geruchten doen de ronde dat De Telegraaf, Stichting de Volkskrant en de Weekbladpers samen een opdeling van PCM ontwikkelen.