PCM naar Persgroep

De Belgische Persgroep krijgt het voor het zeggen bij uitgever PCM. De speculaties van de afgelopen weken zijn daarmee nog niet teneinde gekomen. Het is de vraag of de Persgroep alle titels wel in eigen huis wil houden.

Vandaag is de principe overeenkomst getekend waarbij voor 100 miljoen euro de Persgroep 51% van de aandelen in handen krijgt. Met deze 100 miljoen kan PCM de schuldenlast bij de banken reduceren. Ook is het concern van plan de komende 5 jaar geen dividend uit te keren aan de aandeelhouders.
Bert Groenewegen zei in een persbericht dat de Persgroep na langdurige en zorgvuldige overwegingen de best optie is voor het behoud van het pluriforme titelaanbod van PCM. Of de redacties van met name Volkskrant en NRC dat ook vinden, is nog maar de vraag. Wat de Persgroep nu gaat doen, zal wederom weer onderdeel van veel speculaties zijn. Grote vraag is bijvoorbeeld het al dan niet afstoten van de drukkerijen van PCM in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Ook is het nog onduidelijk welke rol het AD zal gaan spelen.

1 reactie

  1. Simon Labeij op 14 februari 2010 om 21:23

    werkelijk zonde dat dit in belgische handen is gekomen. eerst apax en nu dit weer..