Denver’s Rocky Mountain News wilde niet rustig sterven

recessie_thumb.jpgHet einde van een krant gaat gepaard met emoties, dat is goed te zien in onderstaand filmpje. In een paar maanden tijd zag Scripps Interactive Newspapers Group het voortbestaan van de Denver’s Rocky Mountain News niet meer zitten. Een rustige dood werd het echter niet.

De eigenaren deden nog een poging de krant te verkopen, maar in de maand waarin dat nog mogelijk leek te zijn, meldde zich niemand. De deuren gingen vervolgens voorgoed dicht.
Analisten voorspellen dat dit het eerste voorbeeld is van hetgeen we in de komende jaren wereldwijd zullen gaan meemaken in de krantenwereld. In een bewogen filmpje wordt de beleving van dit ingrijpende besluit op treffende wijze overgebracht.

Final Edition from Matthew Roberts on Vimeo.