‘Vloedgolf’ – sociale media in beweging

Morgen houd ik voor de Antenne Management Club (AMC) in Lage Vuursche een lezing over de impact van sociale media op bedrijfs- en communicatieprocessen. Ik werd daarbij niet alleen geïnspireerd door lezingen van anderen op dit gebied, maar ook door twee recent verschenen boeken: Groundswell van Charlene Li en Josh Bernoff en het boek Wat Zou Google Doen van Jeff Jarvis.

De AMC is in 1997 opgericht door vier interim managers / organisatieadviseurs en heeft zich voorspoedig ontwikkeld tot een maandelijks (10 maal per jaar) bijeenkomend gezelschap van 20 (manlijke) vrije beroepsbeoefenaren (interim / project managers, IT-adviseurs, organisatieontwikkelaars, risk-managers, etc), met ondernemingen van 1 – 60 medewerkers in zakelijke dienstverlening.

Voor deze lezing maakte ik dankbaar gebruik van de lezingen van Michiel Holsheimer, Petra Kroon en Godfried Boogaard.