NRC 6 weken gratis in epub of pdf format

NRC biedt haar ‘digitale’ versie van het middagblad voor een periode van 6 weken gratis aan voor gebruikers van diverse modellen eReaders, waaronder ook een versie voor de iPhone met de applicatie Stanza.

De hele procedure verliep vlekkeloos, inschrijven, bevestigen, downloaden en lezen. Ik koos voor de epub versie en was benieuwd naar enerzijds de snelheid van downloaden, bladeren, zoeken en anderzijds naar de landscape mode en de wijze waarop de reflow zou plaatsvinden.

Onderstaand een paar screencaptures van een NRC artikel, welke vanmiddag was verschenen.

stanza1.jpg

stanza2.jpg

stanza3.jpg

De woordafbrekingen worden feilloos aangepast alsmede de totale opmaak in de breedte van het scherm, zodra je naar landscape draait. Het epub bestand is slechts een paar MB groot voor de gehele NRC inhoud.

Bovenstaand een impressie gemaakt door eReaders.nl.