Spring Design komt met Alex dualscreen eReader

De remmen in eReader-land zijn los. Wie er nu nog wat over op papier schrijft loopt binnen de kortste keren achter. Zo vluchtig als de ontwikkelingen zich opvolgen, zo vluchtig zijn de ontwikkelingen alleen via het web te volgen.

springdesign.jpgSpring Design is een jong bedrijf (2006) uit Fremont, Californië. Het bedrijf heeft een dualscreen eReader ontwikkeld, welke vooral de tekortkomingen van de e-paper technologie compenseert door middel van een tweede LCD scherm met touchscreen.

Bijzonder is het besturingssysteem, het geheel draait op Google Android, in tegenstelling tot vele andere eReaders op de markt die op – veelal aangepaste – Linux varianten draaien.

Het LCD touchscreen is niet alleen zinvol voor de user-interface aspecten, maar vooral ook bedoeld voor de weergave van fullcolor beelden en video. Alex is voorzien van alle mogelijke datacommunicatiemogelijkheden, waaronder WiFi en 3G. Spring Design heeft al in 2007 patent aangevraagd op deze vorm van dualscreen weergave en heeft in de afgelopen jaren veel samengewerkt met vooral traditionele uitgevers.

“This is the start of a whole new experience of reading content on e-books, potentially igniting a whole new industry in multimedia e-book publishing for secondary authors to create supplementary content that is hyper linked to the text. We are bringing life to books with audio, video, and annotations,” zei Dr. Priscilla Lu, CEO van Spring Design.

Sppring Design komt naar verwachting tegen het einde van dit jaar met de Alex op de markt en zal zich dan een positie moeten verwerven in het ‘geweld’ van inmiddels al enige tientallen eRaeders, die vrijwel allemaal gebaseerd zijn op een – grijswaarden – singlescreen ePaper display.

Lees hier een vermakelijk stukje geschiedenis over de eReader.

2 reacties

 1. newwws op 22 oktober 2009 om 22:16

  De nook (onderkast n!) is ook leuk.

  http://www.barnesandnoble.com/nook/index.asp?cm

  En B&N gaat ook nog eens samenwerken met Adobe:

  http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/press

  Verdraaid, net op het moment dat ik geen tijd heb om een artikeltje te schrijven. 2. Karen Roberts op 14 december 2009 om 04:06

  I have had the Kindle 2 for a little over a month now and its simply amazing!

  You truly have your library at your fingertips and access to more with the click of a button!