Weer een nieuwe eReader

nook.pngBarnes & Noble introduceert een ‘dual-screen’ eReader, draaiend onder Android. Het kleuren LCD scherm is een touchscreen, het hoofdscherm is een eInk display. Het geheel is bijzonder interactief te bedienen.

Amazon krijgt duidelijk concurrentie. De eRaeder markt welke jaren lang in het ‘kip en ei’ syndroom heeft verkeert, lijkt nu volledig door te breken. Maar nu al juichen is iets te vroeg. De LA Times bekende onlangs slechts 2700 ‘Kindle abonnees’ te hebben. Van NRC hebben we nog altijd geen cijfers. Onlangs bood NRC een gratis abonnement aan voor de duur van 6 weken.

In Trouw van deze week stond een artikel, waarin werd beweerd dat de eReader het op termijn juist niet gaat redden. We zullen zien hoe deze ontwikkeling onze leesbeleving al dan niet ingrijpend zal veranderen.