Tablet PC tussen smartphones, netbooks, eReaders en laptops: help, mijn tas stroomt over…..

We zijn nog maar net ‘bekomen’ van de opkomst van de netbooks, die vanaf afgelopen voorjaar populair werden. Een klein computertje zonder CD/DVD drive, maar wel een toetsenbordje. Dus voor op het strand bedacht men wat anders: de Tablet PC, waar we vooral hoge verwachtingen hebben van Apple. Maar anderen gaan Apple voor.

De Archos 5 is zo een voorbeeld, die deze week op ereader.nl werd besproken. Het apparaatje is aardig wat groter dan de iPhone, maar heeft geen telefoon functie, draait onder Android, weegt bijna 2 ons, heeft net geen 5″ scherm en heeft WiFi aan boord.

archos5.png

Bovenstaande Tablet PC van Archos gaat voor een prijs vanaf 269 euro over de toonbank en heeft een behoorlijke levensduur van de batterij. De neiging bestaat dit apparaatje juist door dat laatste aspect dan ook te zien als eReader, weliswaar met een gewoon TFT-LCD schermpje. De applicatie Aldiko is ontwikkeld voor het Android platform en werd door ereader.nl getest.

Oordeel zelf of de Archos deel uit gaan maken van uw dagelijkse digitale bagage.