NOOK Color tussen eReader en tablet

Barnes & Noble brengt een nieuwe versie van haar ‘NOOK’ op de markt op basis van een 7″ LCD scherm. De boekhandelaar lijkt niet te willen wachten op fullcolor eInk, hetgeen voor de leesbeleving van met name boeken uitstekend zou zijn.

Verschil eReader versus tablet wordt met de NOOK Color stuk kleiner

De NOOK Color begeeft zich met het LCD principe in de race om tablets, maar het bedrijf zelf spreekt van een totaal nieuwe positionering tussen de eInk gebaseerde apparaten en de tablets, de ‘reader-tablets’.

Door toepassing van LCD kan de NOOK Color natuurlijk ook video weergeven, merkwaardig is dat op dit Android gebaseerde apparaat Flash juist niet wordt ondersteund. Of de mogelijkheid om passages uit boeken te delen via sociale netwerken nu zo speciaal is, mag betwijfeld worden.

Volgens Barnes & Noble gaat de batterij 8 uur mee. De dikte van het apparaat bedraagt ongeveer 12 mm. Het interne geheugen is 8GB, maar kan verder worden uitgebreid met MicroSD kaartjes. Netwerk mogelijkheden worden alleen alleen via WiFi aangeboden. Voor 249 dollar tegen de feestdagen te koop in de Verenigde Staten.

1 reactie

  1. linda hemerik op 28 oktober 2010 om 15:44

    Wil je weten hoe je heel makkelijk kunt bestellen bij B&N en zelds boeken kunt downloaden? Kijk dan even hier voor een stap voor stap uitleg: https://www.usunlocked.com/blog/?p=348