In Duitsland fuseren mediaproductie brancheorganisaties

dachverband.jpgIn Duitsland gaan in het eerste kwartaal van 2010 3 mediaproductie brancheorganisaties fuseren. Het Forum Corporate Publishing (FCP), het Fachverband Medienproduktioner (f:mp) en de Corporate TV Association (CTVA). Aanvankelijk is er sprake van een overkoepelende organisatie die de fusie zal begeleiden.

Bij de op handen zijnde fusie zijn meer dan 700 bedrijven betrokken. De uitgangspunten om samen verder te gaan zijn overduidelijk. De hoeveelheid overlappende communicatie uitingen vergen steeds meer kennis en kunde uit elkaars vakgebieden.

In ons land zijn vanuit het CMBO vergelijkbare stappen ondernomen. CMBO werkt nauw samen met XPLOR, TSOC, PIBN en IPAN. Of het KVGO (Grafische Ondernemingen) binnen deze combinatie een rol kan/gaat spelen, is voorlopig nog een vraag. CMBO en KVGO zijn beiden in Amstelveen gehuisvest, maar leiden beiden een zelfstandig bestaan, met echter wel samenwerking op het gebied van congressen en events.
In ons land lijkt een echte fusie tussen de verschillende media creatie- en productie disciplines op overkoepend branche niveau voorlopig nog niet in zicht.

Op de foto (vlnr) Dr. Andreas Siefke (Vorstandsmitglied FCP), Wilfried Lülsdorf (Stellvertretender Vorsitzender FCP), Manfred Hasenbeck (Vorsitzender FCP), Jürgen Wagishauser (Vorsitzender f:mp.), Dr. Nikolai A. Behr (Vorsitzender CTVA).