Amazon gaat Kindle ontwikkelaars ondersteunen met KDK

kindleapp.pngHet kon niet uitblijven dat er uiteindelijk ook een applicatie ontwikkel platform zou komen voor eReaders. Amazon kondigde onlangs de beta versie van de KDK (Kindle Developer Kit) aan. Applicatie ontwikkelaars gaan met 70% van de inkomsten naar huis, Amazon houdt 30% achter.

In de aankondiging worden sumier enkele beperkingen opgelegd, waaraan ontwikkelaars zich moeten houden. Applicaties kunnen aan de eindgebruikers gratis worden aangeboden, via een eenmalige betaling of via een maandelijks abonnement. Dat laatste model zou zeer geschikt kunnen zijn voor abonnementen op kranten of tijdschriften.

kindlekdk2.png

Of andere fabrikanten deze weg ook zullen bewandelen, zou door deze handeling van Amazon wel eens kunnen worden versneld. Van iRex is bekend dat zij in samenwerking met Notubiz een applicatie hebben gemaakt voor de verwerking van ambtelijke stukken bijvoorbeeld voor gemeenteraadsleden.

eRaeders zijn immers ‘gewone’ platformen onder Linux of Android, waarop ook derden applicaties zouden kunnen ontwikkelen. Het succes van Apple’s AppStore voor de iPhone en iPodTouch zullen zeker aan deze ontwikkeling hebben bijgedragen.