Amazon daagt Apple uit met ‘Kindle App for iPhone’

Amazon zet een slimme zet om op Apple’s AppStore een ‘Kindle App’ te plaatsen, waarmee Amazon’s boeken kunnen worden gelezen. Amazon doet met boeken wat Apple met muziek deed.

kindleiphone.pngDe gratis applicatie maakt het mogelijk de gehele collectie eBooks (meer dan 200.000 titels) van Amazon te bereiken. De aankoop van de boeken dient echter via een gewone browser plaats te vinden, hetgeen dus opo de iPhone natuurlijk kan met Safari. Wellicht dat een volgende versie een geïntegreerde ‘store’ heeft. Boeken kosten net zoals CD’s bij Apple, $9,99. Het is mogelijk het eerste hoofdstuk gratis te bekijken, alvorens over te gaan tot aankoop. Een beetje vergelijkbaar met de korte intro tracks, die in iTunes te beluisteren zijn van CD albums.

Het is opvallend dat Apple deze applicatie toelaat in de Appstore, Apple verkoopt inmiddels zelf ook boekentitels, maar de omvang is waarschijnlijk te gering om op dit gebied de concurrentie met Amazon aan te gaan. ‘If you can’t beat them, join them’, moet men bij Apple gedacht hebben.

Boeken die al gekocht zijn voor de Kindle kunnen gratis op de iPhone worden gezet en omgekeerd en er wordt bijgehouden, waar je als lezer bent gebleven door middel van de elektronische bladwijzer ‘Whispersync’.

De applicatie is echter alleen te verkrijgen binnen de Amerikaanse Appstore.