Twee ‘groot’ formaat eReaders op CES

Door alle aandacht voor full-color en full-motion eReaders zou er onterecht weinig aandacht zijn voor de meer ‘groot’ formaat eReaders, meer geschikt voor met name krantenuitgevers en -indien toch full-color – ook voor tijdschriften uitgevers.

De naam PlasticLogic kennen we al langer, het wachten op een concreet product lijkt op CES eindelijk te worden waargemaakt. Onder de naam QUE zijn twee modellen beschikbaar. Een 4GB uitvoering met WiFi voor $649 en een 8GB met WiFi en 3G voor $799, en zijn daarmee goedkoper dan aanvankelijk werd verwacht voor readers op A4 formaat.

skiff.pnglogo_skiff.jpgEen betrekkelijk nieuwe naam is Skiff, welke claimt de grootste eReader – tot nu toe dan – te hebben ontwikkeld, 11,5″ (diagonaal). De QUE is 10,5″ (150dpi en 8 grijswaarden). De Skiff beschikt standaard over WiFi en 3G. Op de website staan nog geen prijzen vermeld.
Beide readers zijn voorzien van een touchscreen en claimen beiden een laag energie verbruik te hebben. De QUE ondersteunt ePUB, van de Skiff is op dit moment niet bekend welke formats ondersteund worden.

De CES duurt nog tot en met morgen, maar met dit bericht verwacht ik op het gebied van eReaders wel het belangrijkste nieuws te hebben gemeld. Het wachten is nu op Apple, welke volgens vele berichten eind deze maand een reader/tablet concept zal aankondigen.