Weeekendoverpeinzing: einde vakantie – stilte bij luit.nl voorbij

Ja, met een eenmansblog als deze ontkom je er niet aan om zo nu en dan even afstand te nemen van de dagelijkse actualiteit. Wel heerlijk om even niet alles te hoeven volgen en vervolgens een geheel eigen kijk op zaken te geven.

logo_nm.pngWant dat probeer ik hier altijd wel te doen. Net een tikje anders, misschien soms wat brutaal of een beetje arrogant, maar wel een authentieke mening. Die lijn wil ik in het komende najaar blijven voortzetten. Zoals velen weten ben ik naast LUIT Consultancy erg actief met nieuwsmarkt.nl. Het is uitermate boeiend niet alleen als adviseur mensen en bedrijven te helpen, maar binnen deze nieuwe activiteit zelf ook een mediabedrijfje op te zetten, met een geheel nieuwe kijk op businessmodellen, hyperlokaal nieuws en de inzet van mobiel.

Het starten van een nieuw bedrijf is spannend, het gehele team welke nu al op de één of andere manier betrokken is bij deze startup, omvat nu al – inclusief mijzelf – 8 mensen, die allen op hun geheel eigen wijze invulling geven aan de gedachte die achter nieuwsmarkt steekt. Op de website van het piepjonge bedrijfje geven we voorlopig nog wat ‘afgemeten’ informatie, veel van de nieuwe zaken zijn nog in ontwikkeling voor wat betreft businessmodellen en marketing. Maar ook die invulling zal in het komende najaar verder worden verduidelijkt.

Kortom, volledig uitgerust beginnen we aan de komende maanden met alle mogelijke energie die we kunnen steken in een uitermate interessant project, waar ook het Stimuleringsfonds voor de Pers bij betrokken is, mogelijk een paar studenten van de Hogeschool van Amsterdam en natuurlijk adverteerders en uitgevers.

Op deze website en natuurlijk op de site van nieuwsmarkt houden we iedereen op de hoogte van deze ontwikkelingen. Maar ook het dagelijkse nieuws blijf ik hier analyseren en probeer daarop met eigen inzicht een visie te ontwikkelen. Kom dus in grote getalen weer op bezoek….. Prettig weekend….