Paar dagen niet bloggen wordt meteen afgestraft – wie helpt?

Op een persoonlijke weblog als deze moet je om een minimaal aantal unieke bezoekers per dag te houden toch wel elke dag één of twee korte blogposts plaatsen. Die je dat niet, dan zakt het bezoekersaantal al heel snel met meer dan 65% in een paar dagen tijd.

• Hoelang blijft een blogpost relevant om voldoende bezoekers te blijven trekken, ook wanneer je een paar dagen geen berichten plaatst?

blogstat.pngNadat ik vandaag een bericht plaatste over de in aantocht zijnde nieuwe iPad, kwam het verkeer weer redelijk op gang. Rondom 20:00 uur kon ik 110 unieke bezoekers noteren. Maar de afgelopen week was het dieptepunt 54 unieke bezoekers op zaterdag, terwijl een ‘Weekendoverpeinzing’ het op die dag altijd goed doet.

Google Analytics is prachtig, laat zien dat je gestraft wordt wanneer je weinig of zelfs geen aandacht besteedt aan je lezers. Alleen zegt het statistieken programma mij niet echt genoeg, ik begrijp wel dat wanneer ik niets nieuws publiceer, men uiteindelijk weg zal blijven. Maar in een paar dagen van gemiddeld pakweg 160 unieke bezoekers naar rond de 60 is toch wel een flinke ‘sprong in het diepe’.

Vertel het me eens, waarom kwamen jullie ineens minder? Was het inderdaad omdat het laatste bericht al een week oud was, of waren er andere redenen, zoals niet via twitter of RSS een ‘alert’ krijgen. Of was het wat anders? Ik leer graag…..

5 reacties

 1. Gitta op 6 december 2010 om 20:19

  Kan het niet gewoon liggen aan het feit dat het sinterklaasweekend was? 2. Henk Gianotten op 6 december 2010 om 23:39

  Wij waren lekker 4 dagen naar Düsseldorf (Quadriennale kunst manifestatie) en ik heb mijn mobile NIET gebruikt. Mijn vrouw Kika kan het niet laten om met de kinderen en kleinkinderen te SMS-en over surprises en de koopjes op de Köningsallee maar mij krijgen ze niet zover. Lekker alles uitzetten! Zelfs géén internet geraadpleegd want de musea lagen al vast, de trams, treinen en U-Bahn zijn allemaal gratis (zit in de package prijs!) en niets hoefde. Overigens weer heerlijk gegeten en te veel mooie boeken gezien bij de vijf ‘verleidetages’ bij Mayerische. Overigens worden de Duitsers blijkbaar steeds bozer op de Zuid-Europeanen die potverteren met “onze Euro”.
  Om terug te komen op je vraag: Even lekker wat anders!
  Maar vrees niet, we komen terug! 3. Peter Luit op 7 december 2010 om 06:51

  @Gitta: ja, dat kan zeker hebben meegespeeld, alhoewel ik het zelf meerdere keren heb ervaren bij het laten vallen van een ‘gat’ van een aantal dagen tussen twee blogposts. 4. Hans op 7 december 2010 om 15:27

  Kan liggen aan het feit dat de site SEO technisch niet optimaal in elkaar zit en het organische verkeer uitblijft. Wellicht kun je met wat technische- en content optimalisatie meer organisch verkeer aantrekken om de terugval op te vangen wanneer je een dag of twee niets publiceert.. 5. Peter Luit op 8 december 2010 om 08:32

  @Hans, ik zal daar nog eens naar kijken, het is een standaard wordpress omgeving op het bekende Atahualpa thema, met ingebouwde SEO zaken. Maar wellicht kan het beter. Natuurlijk ben ik op de hoogte van termen die in teksten prettig worden gevonden door Google…. Dank voor je sugesties.