Weekendoverpeinzing: mijn iPad1

In Haarlem stond gisteren een grote rij mensen te wachten om bij iCentre de iPad2 later die middag te kunnen kopen. Een dame op leeftijd was volgens het Haarlems Dagblad al om 11 uur voor de deur gaan zitten. De wachtende mensen hadden geluk, het was een mooie zonnige dag. Maar zodra je het hebbedingetje had, moest je wel binnen gaan zitten om er mee te kunnen gaan spelen.

• iPad1 te koop, wie biedt?

Nee, geen kritiek hoor op Apple’s tweede versie van de iPad. Ik zou niet durven, want dat zou tegen mijn ‘Apple lifestyle’ ingaan en dat kan natuurlijk niet. Ik moet bekennen dat ik toch wel verbaasd was over wederom grote rijen voor vele winkels in vele steden binnen en buiten Europa. Hebben al deze mensen werkelijk gewacht op de iPad2 vanwege de specificaties van deze versie, of wilden ze gewoon een iPad en kozen ze voor dit moment van overrompelende hype?

Ik ben daar wel benieuwd naar. Ik heb al een iPad, de iPad1. Nee, dus geen camera’s, stukken dikker en zwaarder, minder aansluitingen en ook nog eens trager. Weet U, ik was vorig jaar al helemaal niet van plan de eerste te kopen, omdat ik toen al de voorspelling deed wat de iPad2 aan boord zou hebben. Het klopte. Weer zeg ik nu dat ik de iPad2 niet ga kopen. Ik zie de toegevoegde waarde niet echt. Maar ik weet dat ik zwak ben. Nadat gisteren Netty Arriens twitterde dat ze haar nieuwe iPad2 niet meer zou loslaten, begon bij mij al de twijfel te ontstaan. Zou het dan echt zo een enorme adrenaline verhogend apparaatje zijn?

Bij ons thuis zou een iPad2 een oplossing zijn. De iPad1 zou dan altijd beschikbaar zijn voor mijn zoon Joost, zodat hij  ‘mijn’ iPad niet meer aan mij hoeft uit te lenen. Maar ja, 800 euro om alleen de beschikbaarheid van het hebbedingetje wat beter te kunnen regelen in een huis, gaat wel wat ver. Maar toch gokt Apple op dat soort bewegingen. Apple heeft de iPad zo gemaakt dat verschillende gebruikers geen eigen gebruikersomgeving kunnen instellen. Dat zijn we op computers inmiddels gewoon gewend en het zou op een iPad technisch gezien best kunnen. Dan zou ik kunnen voorkomen dat Joost op mijn account gaat twitteren.

Nee, als het aan Apple ligt, los ik dat ‘probleem’ op door vandaag naar Haarlem te gaan en de iPad2 te kopen. Natuurlijk kan ik de iPad1 hier te koop aanbieden en dan hopen dat ik voor heel wat minder dan 800 euro de iPad2 kan gaan kopen. Het wordt een zware overpeinzing, ik heb nog tot 5 uur vandaag, maar ik ga zo eerst de ramen lappen, is er toch weer zo een uurtje voorbij. Ik hoop dat ik vandaag nog voldoende klusjes kan blijven doen, tenzij u mij belt om de iPad1 te kopen. Dat verandert alles.

1 reactie

  1. Netty Arriens op 26 maart 2011 om 11:21

    Dat is nou het mooie van Apple je weet dat er altijd weer een verbeterde en mooiere versie in het verschiet ligt. Gebruik de Ipad1 met trots je hoort tot de groep mensen die meteen al geloofde in toekomst van de tablets. Je kunt dus met een gerust hart stoppen met de ramen lappen. Trouwens als het regent kun je weer opnieuw beginnen. Wel een mooie metafoor voor je probleem.