WordPress 3.2 vooral update onder de motorkap

Gisteren verscheen de eerste betaversie van WordPress 3.2, de opvolger van 3.1.2. De grootste wijziging is vooral vanuit onder de motorkap te vinden. Finetunen van de code resulteert in 3.2 in een behoorlijk beter performance.

WordPress 3.1 werd drie maanden geleden geïntroduceerd, eind juni staat als releasedatum voor de nu voorliggende versie 3.2. Voor merkbare verbeteringen in de prestaties, worden wel eisen gesteld aan de PHP versie op de serber, vanaf 3.2 is minimaal versie 5.2.4 nodig in combinatie met SQL versie 5. Ook wordt Internet Explorer versie 6 niet meer ondersteund. Ook hebben de ontwikkelaars een nieuw basisthema ontwikkeld als opvolger van het bekende ‘Twenty Ten’ thema, ‘Twenty Eleven’ biedt onder andere de mogelijkheid om headerbeelden te laten rouleren, een veelvuldige gebruikte toepassing op de homepage van websites om extra aandacht te trekken.

Kleinere veranderingen zijn de layout van het admin gedeelte van 3.2. Allemaal net wat strakker ingericht en een duidelijk ‘pijl’ in de linker menukolom om te laten zien waar je je in het admin deel bevindt. Daarnaast omvat  de vernieuwde ‘admin bar’ meer functies die verwijzen naar de meest voor de hand liggende admin functies. Tot slot is het mogelijk de berichten- en pagina editor fullscreen te gebruiken, waarbinnen een minimaal menu wordt getoond en de schrijver dus niet meer afleidt.

Versie 3.2 beta 1: downloaden.