‘Spreekuur’ op de #waarmaakdag in Haarlem

Ik had geen idee waar ik aan begon, toen ik ‘ja’ zei om een dag start-ups te helpen tijdens de #waarmaakdag bij #netwerk023 in Haarlem. Geheel zonder eigen belang een dag steken in de behoeftes op media gebied van mensen die een eigen bedrijf willen beginnen.

• Hele dag met zeer uiteenlopende één-op-één sessies voor startende ondernemers

Met pakweg 15 #waarmakers hielpen wij samen enkele tientalen startups in de regio #023. Het was een vermoeiende maar inspirerende #waarmaakdag om zoveel mensen te helpen met hun behoeften op media gebied. Je moest je echt verdiepen in de behoeften van o.a. een on-line winkel voor mensen met autisme, een kaaswinkel in Haarlem Noord, een marktkraam voor Android spulletjes, een evenementen bureau, een grafisch ontwerper en talloze andere mensen met hun zoektocht naar een eigen bedrijfje.

Het aanbod van van alle #waarmakers was zeer divers, uiteenlopend van o.a. financieel adviseurs, ontwerpers, coaches, web designers, social media experts, filmproducenten, fotografen en boekhouders. Alles op één dag bij elkaar om met de zeer uiteenlopende aspecten van het ‘starten van een eigen bedrijf’ aan de slag te kunnen.

Het initaitief is afkomstig van Nils Roemen, bekend van onder andere #durftevragen. De dag werd aan elkaar gepraat door Martin Wagenaar.