LUIT Consultancy dit jaar 20 jaar actief in de mediamarkt

In het afgelopen kwartaal bestond LUIT Consultancy 20 jaar. In 1993 maakte ik de start binnen vooral het print segment en met name op het gebied van prepress workflows. 20 jaar later – inmiddels ‘omgedoopt’ tot LUIT.nl – bedien ik nauwelijks meer klanten in mijn oorspronkelijke markt. Consultancy heeft plaats gemaakt voor ‘producten met kennis’. Maar in alles wat ik doe blijft gedrevenheid voor de opdrachtgevers uitgangspunt.

• Via Nefli en Neroc begin 1993 de stap naar zelfstandig ondernemerschap gemaakt – nu 20 jaar verder

logo-blokjes2.pngEind 1992 nam ik afscheid van Neroc, een landelijk opererend prepress bedrijf waar ik gedurende 8 jaar heb gewerkt, waarvan de laatste 3 jaar als directeur van het door mij zelf opgerichte bedrijf Impacon, één van de eerste zogenaamde Apple ‘value added resellers’ in de grafische branche. Na drie jaar vond ik het tijd om de stap te wagen naar zelfstandig ondernemerschap. Mijn kennis op het gebied van prepress workflows gaven mij voldoende vertrouwen die stap te nemen.

In de daarop volgende jaren specialiseerde ik mij naast de inhoudelijke technische workflows, vooral in de administratieve workflows. In die tijd ontbrak het aan goede management informatie systemen voor prepress omgevingen. Op basis van FileMaker Pro ontwikkelde ik toegankelijke software op dat gebied tegen een toegankelijke prijs.

In het jaar 2000 werd ik na 7 jaar directeur/mede eigenaar van Projectiecolor uit Hoofddorp, eerder een klant van mijn ‘Workflow Management System – in het kort WMS. Ik verkocht WMS aan Graphit uit Krommenie, waar ik nog steeds een plezierige relatie mee heb, met name op het gebied van native tablet apps. Begin 2003 continueerde ik LUIT Consultancy, nadat ik forse reorganisaties doorvoerde in het bedrijf waar ik zelf eigenaar van was en afstand van deed vanwege de te geringe omvang om met drie directieleden door te gaan. In de mooie jaren richtte ik DataColor en PrintColor op, beide bedrijven gericht op innovatie, te financieren uit de bestaande activiteiten van ProjectieColor, die echter helaas achterbleven bij onze verwachtingen.

Inmiddels ben ik weer ruim 10 jaar zelfstandig operationeel in het brede crossmediale speelveld. Met nieuwe vormen van dienstverlening, nieuwe markten en nieuwe producten heb ik mij voortdurend aangepast aan veranderende – economische – omstandigheden, waarbinnen de laatste jaren de meest intensieve invloed hebben gespeeld. Ik wil graag alle opdrachtgevers, relaties, vrienden, kennissen en familie danken voor het in mij gestelde vertrouwen. Met veel plezier zal ik mijzelf met voortdurend enthousiasme inzetten in een blijvend dynamische mediamarkt.