Samenwerkende Velserbroekse mediabedrijven maken verkiezingsapp voor de inwoners van de gemeente Velsen

Drie samenwerkende media bedrijven in Velserbroek maken een geheel onafhankelijke verkiezingsapp voor de inwoners van de gemeente Velsen. De smartphone app zal over enige weken gratis te downloaden zijn voor iOS en Android.

• Leuke interactieve kaart van Velsen met alle stemlokalen
• Eenvoudige bediening maakt app makkelijk bruikbaar
• Volg ons ook op Facebook

Het idee kwam van Jeroen Bakker van 7 x 7 Cornegge: ‘Het leek me gewoon leuk zoiets te maken. We hopen op een aantal sponsors om een deel van kosten te drukken, maar we hoeven er niets aan te verdienen, het gaat ons puur om een onafhankelijke app, met relevante informatie voor de burgers van Velsen’.

LUIT.nl vult de techniek in: ‘Het wordt een zogenaamde hybride app, bepaalde delen zijn vanuit verschillende ‘bouwstenen’ geheel native, andere delen worden opgebouwd met inhoud van bijvoorbeeld RSS feeds vanaf de websites van de partijen en twitter- en facebook tijdlijnen’. Patrick van de Vegt van Atlas Interactive Media verzorgt de creatieve beeldverwerking voor de app.

De eerste reacties vanuit de politiek zijn positief. Slechts een enkele partij twijfelt aan de onafhankelijkheid. Jeroen Bakker staat op de kandidatenlijst van de VVD en Peter Luit staat als lijstduwer op de lijst van Velsen Lokaal. Luit: ‘ Die schijn kan je dan misschien voor een enkeling tegen hebben, maar wij maken de app niet voor de politici die met elkaar de strijd aangaan, maar vooral voor de burger. De ingebouwde stemwijzer omvat stellingen en reacties van alle partijen die daaraan hebben meegewerkt’.

De app moet nog worden goedgekeurd door Apple. Luit: ‘We verwachten geen problemen, alhoewel je het bij Apple natuurlijk nooit weet. Maar daarom hopen we de app nog voor het einde van de maand te kunnen indienen, zodat deze ongeveer half februari in zowel de AppStore als in GooglePlay gratis beschikbaar zal komen’.

Update 7 februari: App ‘Velsen Stemt’ – Download link voor Android