App ‘Velsen Stemt’ nu beschikbaar in Apple AppStore en Google Play

Het was voor de drie samenwerkende Velserbroekse media bedrijfjes best spannend om de eerste app ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen in de beide appstores te krijgen.

• Unieke samenwerking LUIT.nl, 7×7 Cornegge en Atlas Interactive Media
• ZEN (Zinnig en Nuttig) en Forza IJmond hebben geen website met RSS feed, waardoor app inhoud van deze partijen ‘mist’
• Volg ons ook op Facebook

appPeter Luit: ‘Het is op tijd gelukt, ook bij Apple. Daar duurt het gewoon wat langer, maar het was dus even spannend. Nu kunnen de inwoners van Velsen nog ruim 5 weken gebruik maken van de app, die ook een externe stemwijzer bevat. Inmiddels zien we de downloads na de komst van de Apple versie flink toenemen. Met de nodige promotie verwachten we in Velsen enkele honderden downloads te behalen bij vooral politiek geïnteresseerden.’

De app blijkt vooral te voldoen bij volgers van politieke social media platformen. Luit: ‘Ik krijg nu al vaak te horen dat de bij elkaar geplaatste accounts van alle partijen vooral makkelijk te bedienen zijn voor diegenen die in één oogopslag alles van alle partijen willen zien.’

Het is een hybride app, dat wil zeggen dat er ook gebruik wordt gemaakt van externe webbronnen. ‘Dat heeft één nadeel, als een partij besluit die bronnen te veranderen, werkt de link niet meer. Dat gebeurde net voor de lancering in de Apple Appstore door D66Velsen, die net 5 weken voor de verkiezingen de basis URL van het website veranderden, zonder terug te linken naar de oude URL’s. Helaas konden we in versie 1.0 de app niet meer voorzien van de nieuwe link.’

• Update 13 februari: vandaag een update verstuurd, met kleine inhoudelijke aanpassingen vanuit diverse politieke partijen

google-appstore

apple-appstore