KPN voorzichtig van start met Mine

mine.pngAlsof KPN er zelf nog niet zo heel veel vertrouwen in heeft, is in stilte de verkoop van Mine gestart. Een paar weken geleden is Mine te koop bij Primafoon. KPN zegt dat Mine grote potentie heeft, maar wil nog niet voor de zomer dit jaar beginnen met grote campagnes. Waarschijnlijk heeft KPN geleerd van de rommelige start van ‘IP telefonie’, waar juist nu de campagnes voor zijn gestaakt om eerst orde op zaken te stellen met de huidige stroom van aanvragen.

Mine heeft eind vorig jaar te kampen gehad met een aantal technische problemen, die volgens bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer in maart zouden zijn opgelost. Dat lijkt nu dus een maand eerder te zijn gebeurd.
KPN heeft ruim 2 miljoen ADSL abonnees, dus een flinke potentie voor Mine. Maar de basis van Mine is ADSL2+, waarvan de uitrol momenteel gaande is. De infrastructuur is bepaend voor vooral het technische succes van IPTV. KPN biedt naast Mine ook Digitenne aan, een digitaal signaal via de ether. Over aantallen abonnees, die gescoord moeten worden, wil KPN zich nog niet uitlaten, maar volgens geruchten is dit jaar 50.000 Mine abonnees het streven.