SYNC.nl

e-magazine over wetenschap, ondernemen en technologie van start

Ik werk mee aan SYNC.nl

sync.pngVijf internetondernemers presenteerden vandaag SYNC.nl, het fonkelnieuwe internetmagazine over wetenschap, ondernemen en technologie. SYNC is een online magazine voor mensen die interesse hebben in of werkzaam zijn op het snijvlak van wetenschap, ondernemen en technologie.

Door de voortschrijdende technologie, staat wetenschap steeds vaker aan de basis van ondernemen. Zonder wetenschap geen biotech-industrie. Zonder XML geen online business. Volgens de initiatiefnemers ontbeert het Nederlands taalgebied een fatsoenlijk online medium op dit gebied.

SYNC is bedacht door Jeroen Wijering, die recent afstudeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn idee voor een verzamelplaats van kwalitatief goede artikelen vond een vruchtbare bodem bij de andere aandeelhouders Merien ten Houten, Robert Klep (voorheen ilse, nu.nl), Oscar Kneppers (Bright, voorheen Emerce) en Ewald Smits (voorheen Brisk, zibb.nl, bizz).

Nieuw businessmodel
SYNC selecteert, categoriseert, brengt prioriteiten aan en combineert dat tot het beste uit wetenschap, ondernemen en technologie. Dat betekent dat SYNC een eigen redactie heeft, maar daarnaast graag gebruik maakt van de kennis van specialisten uit het veld. “We zijn uitdrukkelijk op zoek naar gespecialiseerde journalisten, bloggers en/of auteurs”, zegt Ewald Smits, die voorlopig de rol van hoofdredacteur op zich neemt. “We hanteren daarbij een nieuw businessmodel. Auteurs krijgen geen honorarium per artikel, maar ontvangen de helft van de advertentie-inkomsten die SYNC
genereert met het betreffende stuk.” De andere helft gebruikt SYNC voor de exploitatie van het nieuwe internetmagazine.

Strikt persoonlijk
Alle artikelen op SYNC zijn voorzien van trefwoorden (tags). Daarmee registreert SYNC het surfgedrag van elke gebruiker en past de inhoud van de site daarop aan. “Natuurlijk kunnen gebruikers daar zelf op ingrijpen”, zegt Jeroen Wijering. “Daarvoor hebben we de SYNC-dial ontwikkeld. Met deze flashapplicatie geven gebruikers zelf aan welke tags voor hen belangrijk zijn en hoe belangrijk dan wel.”

Multiplatform
SYNC verschijnt online, via RSS en mobiel en zelfs op papier. Via de optie printbundel kunnen gebruikers een persoonlijke PDF-versie samenstellen, die ze kunnen printen en lezen. Bijvoorbeeld in de trein of thuis op de bank.