Tjeerd Hoek beetje kinderachtig in gesprek met DZone

Tjeerd Hoek, de Nederlander die voor Microsoft de user interface van Windows Vista ontwierp, was enige tijd geleden in ons land en sprak met Hans Frederiks van DZone.

Ik ken Hans als een echte Mac gebruiker, dus was heel benieuwd naar zijn gesprek met een Windows aanhanger, die zelf verantwoordelijk was voor de look & feel van Windows laatste versie van hun reeks besturingssystemen.
Hans was opmerkelijk mild in zijn vraagstelling, de antwoorden van Hoek daarentegen waren een beetje kinderachtig en ontwijkend.

vista.jpegEr was één vraag die Hoek op zijn zachtst gezegd maar matig kon beantwoorden: ‘Veel mensen zeggen dat Vista is afgekeken van Mac OS X. Dat moet je wel pijn doen’. Hoek zegt dat inderdaad niet echt leuk te vinden, maar voegde daar meteen aan toe dat dat komt doordat Windows er nu zoveel beter uit ziet….. Hij leeft dus al lang genoeg in de US om zo een antwoord te kunnen geven. Vervolgens zegt hij dat Windows kennelijk niet ‘mooier’ mocht worden omdat Apple dat al had gedaan. Nog slapper wordt het wanneer hij de twee automerken Volvo en Mercedes gaat vergelijken, die volgens hem niet op elkaar lijken maar wel dezelfde basis user-interface hebben, waarbij hij de wielen, het gaspedaal, rem en stuurwiel noemt. En dan nog even een ‘relevante’ opmerking: ‘De Mac heeft geen startmenu’. Via wat heen en weer argumenten ten slotte: ‘Als ik het gemeen zeg: de Mac is een beetje steriel, wij zijn warm’.

Door: Peter Luit

1 reactie

 1. Erik Kleinjan op 28 september 2007 om 14:23

  Wij zijn op zoek naar het contactadres van
  Tjeerd Hoek. E-mail adres is uiteraard ook goed.

  Kunt u ons hier misschien verder mee helpen?

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Erik Kleinjan
  Producer
  Firenze Film BV