Joost.com sluit overeenkomst met CNN

Joost.com timmert aardig aan de weg. Het web TV platform (op basis van een eigen ontwikkelde applicatie) heeft diverse nieuwe distributie overeenkomsten gesloten. De overeenkomst met CNN betekent dat Larry King Live en ook nieuwsuitzendingen via Joost.com te bekijken zijn. Naast deals met CNN heeft Joost ook overeenkomsten gesloten met onder meer Sony, waardoor oude afleveringen van Charlie’s Angels en Starksky & Hutch te zien zijn en met Hasbro voor episodes van Transformers en G.I. Joe.

joost1.png

Het televisieplatform Joost is opgericht door Kazaa en Skype oprichters Niklas Zennstrom en Janus Friis en is gevestigd in Leiden. Joost distribueert streaming video via peer-to-peer technologie. Klanten kunnen een kanaal kiezen via een software interface op hun computer die gelijkenis vertoont met een afstandsbediening. Joost is gratis te bekijken en hoopt via advertenties aan inkomsten te komen.

Joost zal tegen het einde van deze maand beschikbaar komen voor een breder publiek. Nu zijn het vooral de beta testers die programma’s via Joost kunnen bekijken.