The Venice Project heet voortaan… Joost

joost1.jpgSkype-oprichters Niklas Zennström en Janus Friis lijken een nieuwe troef in handen te hebben om televisie op internet een totaal nieuwe impuls te geven. De naam die het Venice Project heeft gekregen is wel heel erg Nederland: Joost.

Op Joost moet later dit jaar een TV kanaal van start gaan. Momenteel wordt er volop getest en kunnen geïnteresseerden zich aanmedlen voor een beta versie. Ook ik heb dat gedaan maar tot nu toe geen reacties gezien van Joost.

joost2.jpgHet TV concept moet echt iets anders worden dan hetgeen tot nu toe via internet wordt aangeboden. Op de website zijn reeksen screenshots te bewonderen die dat lijken waar te maken. ‘De Electronic Program Guide’ in een webomgeving geïntegreerd.

Advertenties moeten voor de inkomsten zorgen, terwijl aanbieders met slimme copyright technologie worden beschermd tegen diefstal van hun eigendommen.

Het Scandinavische duo Zennström en Friis incasseerde in 2005 een vermogen met de verkoop van de internetbeldienst Skype voor 2,6 miljard dollar aan het Amerikaanse veilingbedrijf eBay. Zij maakten daarvoor furore met de muziekuitwisselsite Kazaa.

Door: Peter Luit

1 reactie

  1. Jacquelin Mcmahan op 7 december 2011 om 20:22

    Hey everyone, don’t turn anything off! I had as the same for me until 2days ago